HIBE arkitektur

Tænk energieffektivt, bæredygtigt og med æstetisk frihed
Med udvikling af HIBE højisolerede betonelementer, var målet blandt andet, at gøre op med en udbredt fejlopfattelse af lavenergi boliger i beton, at det er grimt ”bunker” byggeri med dårligt indeklima.
Sandheden er nemlig, at moderne energirigtigt byggeri er det mest gennemdesignede byggeri, hvor funktionalitet, konstruktion og æstetik er nøgleord i hele designprocessen. Samarbejdet mellem arkitekter og ingeniører i både design og opførelsesfasen, er mere end nogensinde, en forudsætning for at bygge energieffektivt.

Et andet naturligt mål ved udvikling af HIBE elementerne, var at reducere CO2 forbruget mest muligt og udnytte de unikke fordele beton har som råmateriale, både æstetisk, energimæssigt og funktionelt.
Vi mener, at energireducerende design ikke kun er en fordel i det samlede regnskab, men også medvirker til at skabe langt mere interessant arkitektur. HIBE elementerne har endnu ikke mødt en udfordring designmæssigt, som ikke er løst med bygninger af høj arkitektonisk værdi.
Med andre ord, giver HIBE ubegrænset æstetisk frihed i det hus du ønsker at skabe.

Læs under HIBE elementer og HIBE fundamenter i menuen til venstre, og få detaljeret information om bl.a  størrelser, U-værdier, geometri, inspiration, tegninger, snit 

Billede af daginstitution på Eskildsgade i København V

Sæt overlæggeren højt
Stramning af kravene til hvordan du bygger nyt og bæredygtigt, mener vi kun er et spørgsmål om at sætte overliggeren højt nok. Det kommer der bedre og mere innovative løsninger ud af, som vi mener, at HIBE højisolerede betonelementer er et rigtigt godt eksempel på.

Fordele ved at arbejde med HIBE når du bygger lavenergi er derfor:

  • Slankt og kompakt – du opnår flere netto m2 pr. byggeri.
  • Smukke harmoniske overflader – ingen grimme elementsamlinger – æstetisk frihed.
  • Uorganiske materialer – ingen vækstbetingelser for skimmel og svamp.
  • Lette elementer – en tredjedel forbrug af beton, men med fuld varmeakkumulering.
  • Ingen kuldebroer – lavt varmetab og med meget lave u-værdier.
  • Kort byggetid – HIBE byggeri har en fremragende logistik, hvor huset er samlet og lukket på få dage.
  • Lave montageomkostninger – de lette elementer kræver kun en lille kran til montage og du sparer udgifterne til stillads.
  • CO2 besparende – både ved produktion, transport og når huset er i drift.
  • konkurrencedygtigt prisniveau – samme prisniveau som gammeldags betonelementer.