Ellebo Garden Room er vinderen i Nordic Built Challenge

17.10.2013

I dag blev den endelige vinder af Nordic Built Challenge fundet og 1.000.000,- norske kroner blev overrakt vinderteamet i Stockholm. Det britisk/danske team og projektet Ellebo Garden Room i Ballerup blev valgt som det mest innovative eksempel på hvordan vi i Norden går forrest for at nedbringe CO2 udledningen i byggeriet.

Vinderteamet består af Adam Khan Architects, Daniel Serafimovski Architects, Kirstine Jensens Tegnestue, Price & Myers, Klaus Nielsen A/S og Esbersen A/S.
Adam Khan fortæller i et interview umiddelbart efter overrækkelsen, at den største udfordringer undervejs var at finde en løsning til Ellebo Garden Room, som grundlæggende kunne forbedre hele bygningen – uden at genhuse alle beboer under byggeriet. Det har kun kunne lade sig gøre, ved at have et tæt dialog med ingeniører og producenter fortæller Adam Khan, og ved at nærstudere de oprindelige tegninger af Ellebo.
På den måde er det lykkes, at finde både en meget økonomisk og samtidig effektiv og energioptimerende måde at renovere Ellebo på.

HIBE Højisolernede betonelementer er en væsentlig del af Ellebo Garden Room projektet og derfor ser vi frem til at se projektet realiseret og bidrage til mere klima renovering i Norden.

Nordic Built Challenge winner
Læs Nordic Built Challenge pressemeddelelsen om vinderprojektet Ellebo Garden Room her