Skulpturel specialskole i HIBE elementer

14.01.2013

Det er en lille arkitektonisk perle med mange spændende løsninger, der fremover danner ramme for skolebørn med særlige behov i den lille landsby, Vonsild.
Husets mest markante træk er den specielle, asymmetriske tagkonstruktion, som undervejs nok har givet anledning til et par grå hår hist og her. Alle hushjørnerne på det kantede hus har forskellige højder, ligesom hældningerne varierer og får tag og lofter til at bugte sig i uventede vinkler. Indtrykket er som en stor, hvid fugl foldet i japansk origami. Let og enkelt at se på, men kompliceret ved nærmere eftersyn.

Varme ord til nye elementer
Selvom den kantede konstruktion let løber med opmærksomheden, er det langt fra den eneste løsning, der gør byggeriet til noget særligt. Som et af de første byggerier i landet, er centeret opført i HIBE-elementer; højisolerede betonelementer fra Fårup Betonindustri.

Elementerne består af en seks centimeter tyk betonbagplade, der sammen med integrerede søjler og bjælker udgør byggeriets bærende kerne. Elementerne er grundpudsede og klar til montering, når de leveres.
HIBE-elementerne er slanke og uden synlige samlinger, og den kombination passer godt til specialskolens enkle arkitektoniske linjer. Desuden har elementerne en meget lav u-værdi.
Læs artiklen på Byggeplads.dk

Vonsild Specialskole
Specielskole i HIBE betonelementer i Vonsild