HIBE teknik

Byg energieffektivt
Omlægningen til et helt fossilfrit Danmark i 2050, er en vigtig præmis for at udvikle tætte og energieffektive huse af højeste kvalitet.

HIBE A/S har derfor arbejdet fokuseret for at udvikle et perfekt optimeret råhus, som i kombination med den rigtige ventilation, el installationer og vedvarende energi kilder, giver de bedste betingelser for at bygge præcis den energiklasse du ønsker.

Hvis du vil reducere dit hus energiforbrug maksimalt, er det et spørgsmål om at minimere husets energiparametre mest muligt. Et råhus har 3 energiparametre du kan arbejde med, for at få et 100% energieffektivt hus;

Isolering → HIBE elementer har de laveste U-værdier, lavt varmetab og NUL linjetab i vinduer = ingen kuldebroer.

Tæthed → På grund af den tætte konstruktion, klarer HIBE blowdoor testen langt bedre end kravet i BR. Se testresultat under tæthed

Varmeakkumulering → HIBE har samme varmeakkumulering i de slanke elementer, som i traditionelt tungt byggeri. Se varmeakkumulering i betonbyggeri under varmeakkumulering

Læs mere under HIBE elementer og HIBE fundamenter i menuen til venstre, og få detaljeret information om bl.a størrelser, U-værdier, geometri, tegninger, snit mm.

Utætheder i en bygnings konstruktion
Typiske utætheder i en bygnings konstruktion     ©Teknologisk Institut

Byg med HIBE elementer og fundamenter
Det kræver hverken nye konstruktionsmetoder eller undervisning i ny teknologi at bygge med HIBE elementer. Det er velkendte og gennemtestede konstruktionsprincipper, som har været igennem en innovationsproces for at optimere alle dele af byggefasen, fra byggemateriale til færdigt råhus.

Resultatet overrasker i alle dele af processen. Vores vision om at nytænke opfattelsen af betonbyggeri som tungt og grimt byggeri er lykkedes med markedets slankeste elementer, som både har højeste tæthed, flere kvadratmeter pr. hus og til samme pris som konventionelt sandwichbyggeri.
Læs om den design- og formgivningsmæssige frihed HIBE giver arkitekter